Belföld

„Fontosak a nők” a TV2-nél

yvonne dederick (yvonne dederick)
yvonne dederick (yvonne dederick)

A csatorna vezérigazgatója szerint „hagyományosan érzékenyek a társadalmi problémák iránt”. Ennek ellenére el akartak tussolni egy nemierőszak-kísérletet.

A Napi Gazdaság PR-mellékletében adott interjút Yvonne Dederick, a TV2 társtulajdonos-ügyvezetője. „A társadalom és a gazdaság is sokkal jobban működik ott, ahol a nők aktív és egyenjogú szerepet töltenek be a politikában vagy a tudományban, de ugyanez igaz a média világára is” – mondta. Hozzátette: a TV2-csoport nagy hangsúlyt helyez a nők foglalkoztására, a munkavállalók közt 47,3 százalék, a vezetőségben 45,8 százalék az arányuk, tartalom- és kreatív igazgatónak is nőt választottak Shadia Nugud személyében.

Dederick kitért arra is, hogy a TV2-csoport „hagyományosan érzékeny a társadalmi problémák iránt”. A tulajdonos-ügyvezető szerint ez régóta része a csatorna értékrendjének, elkötelezettek a gyermekek védelmét illetően is.

Reflektálatlanul hagyták az erőszakot

Az interjúban nem esett szó az elmúlt napok botrányáról: az Éden Hotel című műsor egyik szereplőjét társa meg akarta erőszakolni, majd ordítva sértegette, amikor a nő ennek ellenállt. A történteknek a férfi játékos számára nem lett következménye, a női szereplő viszont megalázó helyzetbe került, társai végül kiközösítették. A kommentelők egy hangos kisebbsége is a lányt próbálja hibáztatni a történtekért, noha ő határozottan jelezte: nem akar szexuális kapcsolatot az erőszakoskodó játékossal, így semmilyen mentő körülmény nem létezhet a látottakra.

Számos felháborodott cikk és blogbejegyzés született arról, hogy a csatorna a történteket reflektálatlanul hagyta, elfogadhatóként beállítva az agresszív erőszakoskodást. A Kettős Mérce kifejtette: a csatorna nem pusztán erőszakot, hanem a zaklatás kiskátéjét mutatta be a műsorban. A TV2 viszont elutasította, hogy erőszak történt volna, ezt részben tagadta a női szereplő is a rá nehezedő nyomás miatt, bár a felvételek alapján egyértelmű a helyzet. Végül Yvonne Dederick mégis úgy döntött: belső vizsgálat indul. A műsorban ennek ellenére nincs nyoma annak, hogy vállalhatatlan volt, ami a képernyőn történt.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik