Belföld

„Orbán idegháborút folytat Ildikóval szemben, …”

vida ildikó (vida ildikó)
vida ildikó (vida ildikó)

…azt remélve, hogy bedobja a törölközőt” – mondta az atv.hu-nak egy Simicska Lajos környezetéhez tartozó forrás.

Szerinte a miniszterelnök „nem is tévedhetne nagyobbat”, ha abban bízik, hogy a NAV elnöke önként távozik. Ez az atv.hu szerint arra utal, hogy Vida Ildikó a Simicska-Orbán háború kitörése után is a vállalkozó embere maradt. A portál szerint ezt erősítheti, hogy a hatóság működésével szemben megfogalmazott kritikák az elnök pozícióját nem tudták megingatni, az Orbán-Simicska szakítás annál inkább. Az azt követő ÁSZ-vizsgálat egyértelművé tette, hogy a Vida Ildikóval szembeni kormányzati türelem véges. A NAV-elnök az ÁSZ-vizsgálat által feltárt hiányosságok ügyében meglépte, amit kellett. Hogy mit, az még titok.

Meghozta a szükséges intézkedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke azoknak a hiányosságoknak az ügyében, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben lezárult vizsgálata tárt fel – írta kedden a Napi Gazdaság.

Bő két hete lapunknak is azt válaszolta a NAV, hogy azokat a hibákat, amik még az APEH korából származnak, már a NAV létrehozásakor kijavították. A többi felvetéssel kapcsolatban pedig Vida Ildikó azonnal intézkedett, és a törvényi határidőt betartva válaszolt az ÁSZ-nak.

Most még annyi derült ki, hogy a feltárt belső szabályozási kérdések sok esetben a gyorsan változó jogszabályi környezetből fakadtak, a NAV törvényes működését azonban nem veszélyeztették. A fennmaradó, vezetői döntést igénylő számvevői megállapításokkal kapcsolatban megtett intézkedésekről azonban egyelőre nem árult el részleteket a szervezet a lapnak.

Ha kíváncsi rá, hogy az ÁSZ által kifogásolt hátralékállomány növekedése mögött mi húzódik meg a NAV szerint, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik