Belföld

Zeneakadémia: kötélhúzás a kancellár és a szenátus között

zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )
zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )

A rektor nem kommentálja a kancellár döntését, a kancellár viszont azt mondja, zajlanak az egyeztetések. Teljes a káosz a Zeneakadémián.

Korábban már megírtuk, hogy felfüggesztette valamennyi vezető beosztású dolgozó megbízását Kupper András, a Zeneakadémia élére kinevezett kancellár. A Fidelio írt először a háborúskodásról, ami Kupper és az akadémia szakmai vezetése, a rektor és a szenátus között zajlik. Kedden az egyetem szenátusa egyhangúlag szavazta le Kupper előterjesztéseit.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora az MTI-nek hétfőn nem kommentálta a Fidelio értesüléseit, amelyek szerint az egyetem kancellárja, Kupper András pénteken azonnali hatállyal visszavonta a vezető beosztású alkalmazottak megbízatását, így az övét is. Kupper András szerint erről szó sincs: egyeztetések zajlanak egy tervezett szervezeti átalakításról, de senkinek nem vonta vissza a megbízatását, sőt, mindenkinek a munkájára számít.

Vigh Andrea az MTI-t hétfő délelőtt arról tájékoztatta, hogy a nap folyamán egyeztetéseket folytat a fenntartó minisztériummal a kialakult helyzetről, és reményei szerint keddre talán már előrelépés érhető el az ügyben.

Mint mondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni, mert pillanatnyilag nem tud többet mondani annál, mint ami a Fidelio online kiadásában vasárnap megjelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik