Belföld

Háborúskodás borítja be a Zeneakadémiát

zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )
zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )

Kupper András kancellár és az egyetem vezetői közti viszony mérgesedett el, utóbbiakat fel is függesztették.

Felfüggesztette valamennyi vezető beosztású dolgozó megbízását Kupper András, a Zeneakadémia élére kinevezett kancellár – írja az Index. A Fidelio írt először a háborúskodásról, ami Kupper és az akadémia szakmai vezetése, a rektor és a szenátus között zajlik. Kedden az egyetem szenátusa egyhangúlag szavazta le Kupper előterjesztéseit. Február végéig az szmsz-t is meg kellett volna alkotni, de ez nem sikerült, Kupper meg se próbálta átvinni.

Kissé 22-es csapdája most a helyzet: új vezetőket kéne megpályáztatni, azonban ez addig nem lehetséges, amíg nincs új szmsz. Most mindenki csak megbízott vezetőként folytathatja a munkáját. A felfüggesztéseket az Indexnek nyilatkozó egyik érintett vezető is elismerte.

Hétfőn valószínűleg minden vezetőnek alá kellene írnia egy papírt arról, hogy csak az új vezetőség megválasztásáig, megbízottként marad a posztján. Lehetnek, akik nem írják alá a papírt, sokan a törvényes lehetőségeket mérlegelik a szerződésbontással felérő lépés miatt. Kupper azt válaszolta a megkeresésre, hogy hétfőn fog felelni a kérdésekre, és épp helyreigazítást ír a Fideliónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik