Belföld

Szelényi: a Fidesznek nem érdeke a Quaestor-pénzek feltárása

szelényi zsuzsanna (szelényi zsuzsanna)
szelényi zsuzsanna (szelényi zsuzsanna)

Az Együtt képviselője szerint a párt elsővonalbeli vezetői bevédik Tarsoly Csabát, nincs politikai akarat a külföldre menekített pénzek felderítésére.

Ha Tarsoly Csaba és a különböző Quaestor-érdekeltségek külföldre menekített pénzeit nem tárják fel a hatóságok, az csak és kizárólag a politikai akarat hiánya miatt fordulhat elő – írja közleményében Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselője.

A politikus szerint a Fidesz mindent megtesz azért, hogy a Quaestor-ügyben eltolja magától és másra hárítsa a felelősséget, a kormánypártnak nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság. Szelényi közölte: a kormánypárt többségével visszaélve hozott létre egy politikai albizottságot, ahol kedvére szavazgathat meg bármit ahelyett, hogy az igazság kiderítésével foglalkoznának.

A képviselő azt írta: vizsgálni kell, hová lett a kisbefektetők és az önkormányzatok pénze, ahogy azt is, hogy hová menekített ki Tarsoly Csaba százmilliárdos vagyonokat. Kérdés az is, hogy mit tesznek a hatóságok a vagyoni kör és a pénzmozgások feltárására, mit tesz a NAV, a nyomozóhatóságok és a nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint hogy kik voltak azok a „jól értesültek”, akik február közepe után és még március közepe előtt kimenthették pénzüket a bedőlő Quaestorból.

Szelényi szerint „ha a Fidesz elsővonalbeli vezetői továbbra is bevédik Tarsoly Csabát”, akkor nem kerülnek elő milliárdok és a magyar adófizetőknek kell majd megfizetniük a százmilliárdos kárt. Olyan vizsgálóbizottságot kell felállítani, ami az említett kérdéseket meg tudja vizsgálni és ez előtt Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek és Matolcsy Györgynek is meg kell jelenniük – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik