Belföld

Jobbik: itt a bizonyíték, a Kun-Mediátor támogatta Fazekast

fazekas sándor (fazekas sándor)
fazekas sándor (fazekas sándor)

A miniszter lemondását követeli a radikális párt. Fazekas távozásáról a kormánypárti Napi Gazdaság írt, de cikkét Orbán vadkacsának nevezte.

A radikális párt szerint a karcagi csalássorozat arról vált híressé, hogy a Fidesz próbálta más pártokra hárítani a politikai felelősségét, miközben egyre több az olyan információ, amely éppen a várost 25 éve vezető fideszes prominenseket kapcsolja össze a botránnyal. „A Karcagi Hírmondó 2007. március 23-i számában a település polgármestere, a jelenlegi földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor hirdeti lakossági fórumát. Az ezen megrendezett tombola egyik nyereményét, egy kétfős utazást a Kun-Mediátor Kft. ajánlotta fel. Így ez a dokumentum is alátámasztja azt, hogy az említett cég támogatta a helyi Fideszt” – írta a Jobbik-frakció nevében Lukács László György képviselő. 

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy a Kun-Mediátor Fazekas Sándor előterjesztésére egy önkormányzattól bérelt irodában működött, a cég vezetője, “Marcsika” pedig a fideszes vezetésű város önkormányzatában dolgozott, mint külsős bizottsági tag.Azt még nem tudni, hogy a kifosztott karcagiak számíthatnak-e bármifajta kártalanításra a kormány részéről, de az érintettek joggal várhatnák el a városukhoz kötődő két kormánytagtól, Varga Mihálytól és Fazekas Sándortól, hogy választ adjanak erre.

A Jobbik szerint Fazekas miniszternek már a földtörvény elfogadásakor, „a parlagfűirtásra kapott adófizetői felajánlások eltapsolásakor le kellett volna mondania, a Kun-Mediátor-üggyel pedig végleg betelt a pohár. Ha önmagától nem mondana le, akkor a kormányfőnek kellene elmozdítania pozíciójából”. Orbán Viktor ugyanakkor a miniszter elmozdításáról szóló sajtóhíreket úgy minősítette, hogy több mint kacsa, vadkacsa, nincs tervben a kormányátalakítás. Az ügyben megszólalt a miniszter is, aki komolytalan sajtópletykákkal nem akar foglalkozni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik