Belföld

Hétfőtől végre nem szívatják tovább a budai hévezőket

Nem kell tovább pótlóbuszozni a Batthyány tér és a Margit híd között.

Hurrá, holnaptól ismét teljes vonalon jár a szentendrei HÉV.

Pár hete azzal fokozta a fővárosi autósok és tömegközekedők nyomorát a BKK, hogy lezárta a Batthyány téri alagutat, mondván, a budai fonódó villamoshálózat kivitelezője “a mennyezet repedését, illetve kisebb darabok leválását észlelte”. Ettől aztán totális kaoszba fordullt a Margit hídnak az amúgy is egy szőnyegbombázás utáni város képét mutató budai hídfője: villamospótló csuklós buszok torlódtak HÉV-pótló csuklós buszokra, ezzel torlasztva föl a menetrend szerinti csuklós buszokat, valamint teljes Óbudát.

Kötött pálya

A BKK azt írja, “a bejelentés után az alagút műszaki állapotának felmérése haladéktalanul megkezdődött, a szükséges munkát elvégezték; hétfőtől az első járat indulásával helyreáll a forgalom, a H5-ös HÉV ismét az eredeti menetrend szerint, teljes vonalon, a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekedik”.

Most néhány hét nyugi (pontosabban: átlagos sokk) következik, ugyanis: “a Batthyány tér és a Margit híd között legközelebb a nyári tanítási szünetben várható autóbuszos pótlás, ennek részleteiről hamarosan bővebb tájékoztatást adnak”.

Köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik