Belföld

Botrány az Éden Hotelben: a Médiatanácshoz fordulnak

Eden-Nori(960x640).jpg (éden nóri, )
Eden-Nori(960x640).jpg (éden nóri, )

A Liberálisok szerint a nézők szexuális zaklatást láthattak, míg a TV2 szerint nem történt erőszak, amit az érintett játékos maga tisztázott.

„Április 25-én a TV2 szórakoztató műsorának, az Éden Hotel című valóságshow-nak a nézői annak lehettek szemtanúi, ahogyan egy férfi játékos szexuálisan zaklatott és megalázott egy másik, női játékost. A műsor készítői mindenféle kommentár, büntetés, kizárás, következmény, beavatkozás, segítségnyújtás nélkül adták le a jelenetet. Elfogadhatatlan, hogy mindez megtörténhetett, és különösen elfogadhatatlan, ahogyan a műsor készítői kezelték a helyzetet.” – írja a Magyar Liberális Párt ügyvivője Bősz Anett a közleményében.

A párt ezután megjegyzi, hogy Médiatanácshoz fordulnak, hogy vizsgálja meg a leadott műsort és mérlegelje a lehetséges büntetést.

A TV2 szerint azonban Nóri és Gábor esetében azonban nem történt erőszak. Mint írják erőszakos cselekmények esetén egyértelmű az Éden Hotel szabályzata: a játékosnak azonnal haza kell utaznia. Ez történt Kerekes Beus esetében is, akit pofozkodás miatt zártak ki a játékból.

A tévétársaság szerint az erőszakoskodás hiányát az is bizonyítja, hogy maga Nóri tisztázza játékostársai előtt a helyszínen készült interjúban, melyet közzétett a csatorna az összes felületén.

Korábban már beszámoltunk arról, ahogy Gábor erőszakosan rámászott Nórára, könnyen lehet, hogy bűntettet követett el a csatorna is azzal, hogy elmulasztotta a segítségnyújtást, holott látták, mi történik a lánnyal.

A TV2 a botrány után közzétette a vágatlan felvételt, a csatorna kitart álláspontja mellett, miszerint nem történt erőszak, olvasóink nézzék meg a felvételt és döntsék el, hogy mi történt a két játékos között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik