Belföld

Követeli az MSZP a trafiktakarás eltörlését

A párt kiadósat fideszezett azután, hogy a sötétített ablakú kaposvári trafikban megöltek egy lányt. Azonnali jogszabály-módosítást várnak a kormánytól.

Kötelező trafikelsötétítésnek hívja az MSZP pénteki közleménye azt az előírást, miszerint le kell fóliázni vagy takarni a dohányboltok kirakatait. Azért most szedték elő a témát, mert Kaposváron halálra késeltek egy fiatal trafikoslányt, akinek esélye se volt segítséget kérni, ugyanis nem lehet belátni kintről ebbe az üzletbe se. Az MSZP-nek sikerült egyet fideszezni:

“A trafikszabályzás célja a dohánykereskedelem Fidesz-közeli kezekbe történő átjátszása volt. Az indoklás persze képmutatóan gyermekek védelmére, a dohánytermékek láthatóságának csökkentésére hivatkozott. Ezért többek közt előírták a trafikok portáljainak átláthatatlanná tételét, a sötétítést.”

Sok ember “sötét lyukakban” dolgozik a Kunhalmi Ágnes és Őrsi Gergely önkormányzati képviselő által aláírt közlemény szerint. Hozzáteszik, mindez a “Fideszes képmutatás” miatt történt így. A trafikok emiatt a rablók kedvelt célpontjaivá váltak, hisz senki sem lát be. A gyilkosság után követelik, hogy a kormány nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlésért. Persze az MSZP célja a trafikrendszer eltörlése, de addig is sürgős cselekvés kell. “Most. Azonnal.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik