Belföld

Három órát kaptak az intézmények a nemzetközi tanulmányok képzés átírására

Az egyetemeket 11 órakor tájékoztatták, hogy 14 órára új koncepciót várnak a nemzetközi tanulmányok képzés átalakításáról – értesült a hvg.hu.

Csütörtök délelőtt 11 óra körül értesítették az érintett egyetemeket az Emmi felsőoktatásért felelős államtitkárságáról, hogy 14 óráig el kell készíteniük egy szakstruktúrát arról, hogy hogyan képzelik el a nemzetközi tanulmányok szak megújítását. Tehát összesen három órájuk van egy többéves képzés teljes áttervezésére – írja a hvg.hu.

Palkovics László oktatási államtitkár a felsőoktatásról rendezett tegnapi kerekasztal-vita utáni sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány szinte mindenben visszalép a korábbi felsőoktatásireform-tervezetéhez képest. Megmarad például a nemzetközi tanulmányok, valamint a kommunikáció szak, és osztott marad a pszichológiaképzés is. Az ipari termék- és formatervezői szak sem szűnik meg. Palkovics már akkor is arról beszélt, hogy a Magyar Rektori Konferencia koncepcionális javaslatot tesz arra, hogyan alakítsák át a nemzetközi tanulmányok szak struktúráját.

A portált a Budapesti Gazdasági Főiskoláról úgy tájékoztatták, hogy a rektori konferencia szakbizottsága csütörtökön összeült, és pár órát hagyott arra a nemzetközi tanulmányokkal foglalkozó szakembereknek, hogy összeállítsák, hogyan kellene megújítani a képzést, anélkül, hogy az oktatók ismernék a korábbi kritikákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik