Belföld

Feketeruhás ápolók szállják meg a Normafát

Noverek-feketeben(960x640).jpg (Nővérek feketében)
Noverek-feketeben(960x640).jpg (Nővérek feketében)

Felmennek a hegyre tüntetni az elégedetlen ápolónők, folytatódik a feketeruhás mozgalom. Közben a kormányt is befenyítették, hogy ha nem hallgatja meg őket, továbblépnek.

Már a múlt hétvégén is feketében dolgozott néhány ápolónő, ekkor kezdődött el ugyanis az akciójuk, amit a Facebookon is meghirdettek. Az Ápoló/Nőkért – Feketében nevű akció azért tiltakozik, mert nem tartják eléggé megbecsültnek a szakmájukat, és ez az alacsony fizetésekben is tükröződik. Miközben az esemény oldalára sorra töltenek fel ápolók és mentősök feketeruhás képeket, az e hétvégi tiltakozásokra készülnek.

Szombat délelőtt 10 órára a régi Olimpia szállóhoz hívnak mindenkit, hogy egy Normafa környéki sétával tiltakozzanak a szakma rossz állapota ellen. Arra buzdítanak, mindenki hozzon még egy embert magával. “Ha ez idő alatt, a Kormány semmiféle javaslatot nem tesz tovább lépünk!” – írják.

Az akció az RTL Klub riportja után indult: Sándor Mária ápolónő a túlterheltség és a ki nem fizetett túlórák miatt feketében ment dolgozni, de ezt levetették vele a kórházban. Emiatt felmondott, és a kitudódott története miatt özönleni kezdtek az elégedetlen levelek a tévécsatornához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik