Belföld

Expolgármesteri harc miatt oszolhat fel a XV. kerületi Fidesz

Jövő csütörtökön meghallgatják az érintetteket, májusban pedig feloszolhat a kormánypárt rákospalotai szervezete. A háttérben a volt polgármester és alpolgármestereinek konfliktusa állhat.

László Tamás volt XV. kerületi polgármester és a Vizér Klára-Novák Ágnes alpolgármesteri páros között húzódik az a régi konfliktus, ami miatt fel kellett oszlatni a rákospalotai Fidesz-szervezetet – írja a Magyar Nemzet. Szerdán az Index írt a feloszlatásról, akkor még csak a párt kerületi szervezetén belüli belharcról volt szó.

A Nemzet szerint májusban fogják feloszlatni a szervezetet, legalábbis egy belső kormánypárti forrás ezt mondta az újságnak. A Fidesz budapesti elnöksége már tárgyalt a kérdésről és megtette a feloszlatásról szóló javaslatát a párt országos választmányának. A testület jövő csütörtökön hallgatja meg az érintetteket, még a döntése előtt.

Az expolgármester és alpolgármesterei közötti konfliktus akkor csúcsosodott ki, amikor László másfél éve kezdeményezte Vizér és Novák kizárását a pártból, de a választások miatt ezt nem tudta keresztülvinni. Azóta a baloldal szerezte meg a kerület vezetését, és bár a legerősebb frakció a Fideszé, a kérdést rendezni kellett. A Nemzet szerint a feloszlatást követően Pesti Imre, a párt közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatója lát majd hozzá a kerületi Fidesz újjászervezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik