Belföld

Brókerbotrány: elszállt a helikoptertender

Késik a 172 milliárd forint értékűre becsült helikopterbeszerzés a brókerbotrányok okozta költségvetési bizonytalanság miatt – értesült a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor február 4-én a Hír TV-nek még úgy nyilatkozott, nemzetközi versenyen hirdetik meg a tendert, de a pályázat kiírására „még legalább néhány hétnyi megfontolás és előkészítő munka szükséges”. Azóta két és fél hónap telt el, de döntés még mindig nem született. A lap információi szerint azért, mert az időközben kipattant brókerbotrányok minden előzetes tervet felülírtak.

Egyrészt még mindig bizonytalan, hogy a károsultak kompenzációjának milyen költségvetési következményei lesznek, másrészt kommunikációs szakemberek szerint a jelenlegi kényes belpolitikai helyzetben, elvesztett időközi választások után, csak még inkább tovább rontana a kormány megítélésén egy helikopterberuházás bejelentése.

Az érintettek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a csúszás lassan olyan mérvévű válik, hogy a képességkiesés elkerülhetetlen lesz – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik