Belföld

Brókerbotrány: előzetesben maradhat Tarsoly

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A Quaestor-vezér előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kérte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a Magyar Nemzet értesülésiét: a Nemzeti Nyomozó Iroda előterjesztést tett Tarsoly előzetes letartoztatásának meghosszabbítására a Fővárosi Főügyészségnek.

A korábbi brókervezér 30 napos előzetese április 29-én járna le, a meghosszabbításról a bíróság dönthet, amennyiben az ügyészség azt tényleg indítványozza. Tarsoly ügyvédje, Papp Gábor a lapnak korábban azt mondta, ha az ügyészségi indítvány megérkezik erről, ők annak elutasítását fogják kezdeményezni.

Fidesz – Bankszövetség ellentét

A Fidesz közlése szerint a Bankszövetség főtitkárának nyilatkozatával ellentétben a Quaestor-károsultak kártalanítása csak ideiglenes terhet jelent a pénzügyi szektornak, hiszen a kártalanításra megelőlegezett összeget a bankok visszakapják majd a zárolt vagyonokból.

Erre azt követően hívta fel a figyelmet hétfői közleményben a nagyobbik kormánypárt, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára azt mondta: a Bankszövetség szerint a Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás.

A Fidesz rögzítette: a kormánypárt továbbra is azon az állásponton van – és ezért alkotta meg a kártalanítás felgyorsításáról szóló törvényt –, hogy a Quaestor-csoport fiktív kötvényeivel becsapott kisbetéteseket kártalanítani kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik