Belföld

A CÖF levélben panaszkodik Brüsszelnek Gyurcsány miatt

COF(960x640).jpg (Cöf)
COF(960x640).jpg (Cöf)

Gyurcsányon és az Altus tanácsadói szerződésén akadtak ki.

Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének írt nyílt levelet a Civil Összefogás Fórum vezetősége. Azt írják, hogy a Bizottság olajat önt a parázsra, amikor Gyurcsány Ferenc cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza meg a magyarországi uniós finanszírozású fejlesztésekkel kapcsolatos munkákra, írja a Hvg

Azt írják, “példátlan, hogy egy magyar parlamentben ülő, ellenzéki bukott politikus tulajdonában álló cég, a semlegességét hirdető Európai Bizottságtól ilyen mérvű anyagi és politikai támogatást kapjon”.

Kíváncsiak, kik bírálták el az Altus pályázatát és követelik, hogy mutassák be az összes többi pályázatot is. 

“A CÖF-CÖKA skandallumnak minősíti az Európai Bizottság napvilágra került döntését, és mögötte könnyen felismerhető, politikai színezetű állásfoglalást vél felfedezni.”

Az Európai Bizottság nemrég bízta az Altusra a magyar fejlesztéspolitika ellenőrzését. A Miniszterelnökség is kérte már Brüsszelt, hogy gondolják újra a dolgot. Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége és a cég vezetője azt mondta, nyílt pályázaton, egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként nyerte el a megbízást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik