Belföld

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek Habony Árpád ellen

Az Együtt szeretné tudni, miből telik a miniszterelnök főtanácsadójának arra, hogy az újonnan fölállítandó fideszes médiabirodalom fele részének tulajdonosa legyen.

Sajtóhírek szerint az új – értsd: nem Simicska-érdekeltségű – jobboldali médiabirodalom feje lesz az április 9-én megalapított Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt. A cégnek két tulajdonosa van, Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, valamint Győri Tibor korábbi miniszterelnökségi államtitkár – kezdi közleményét az Együtt.

A párt régóta szeretne fényt deríteni arra, hogy miből él az Orbán Viktor miniszterelnök első számú bizalmasának és tanácsadójának számító Habony Árpád. Ugyanis nincs nyoma annak, hogy bármely tevékenységéből jövedelme származna, ennek ellenére drága autókkal száguldozik, és félmilliós táskákat villant.

Ahogyan arról beszámoltunk, a miniszterelnök főtanácsadója tavaly decemberben egy 520 ezer forintos (akciósan 364 ezer forintért megvásárolható) Gucci-táskával a kezében szelte át a szociális megszorítások ellen tüntetők tömegét a parlamentnél.

Az Együtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, miből telik Habony Árpádnak a luxusélet mellett még arra is, hogy médiacézárként irányítsa az új fideszes hazugsággyár munkáját – zárja közleményét az Együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik