Belföld

Sorra hagyják ott az újságírók a Napi Gazdaságot

A Népszabadság információi szerint a lapnál kész tényként kezelik, hogy Liszkay Gábor, Csermely Péter és Villányi Károly veszi át a vezetést. A Magyar Nemzetnél toborozhatnak.

A Népszabadság mai számában megjelent cikk szerint az elmúlt hetekben 4-5 újságíró távozott a Napi Gazdaság 15-20 fős szerkesztőségéből, ami nehézséget okoz a lap összerakásában is.

Ahogyan korábban hírt adtunk róla: megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t (MMG), ami az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz. Az egyik, 50 százalékos tulajdonos Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a másik Győri Tibor, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt.

Az új cég székhelye Óbudán, a Perc utcában van, pont ott, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik. A Népszabadság úgy tudja: nem a MMG fogja kiadni a sajtóbirodalom napilapját, a kiadói jogok valószínűleg Liszkay Gáborhoz, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztőjéhez kerülnek. A lapnál az újságírók kész tényként kezelik, hogy a kormányrúd a Liszkay-Csermely-Villányi trióhoz kerül, ezért hagyták ott többen is a szerkesztőséget.

A Népszabadság úgy tudja: Liszkayék egy hónapja szervezik az új szerkesztőséget, ezért is mondott fel a Magyar Nemzetnél több újságíró, tördelő és korrektor. Ők állítólag jövő héten kezdenek a Napi Gazdaságnál, a nagy átalakítás május 1-én indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik