Belföld

Megszólalt a reptéren erőszakoskodó taxishiéna

bublik antoan (bublik antoan)
bublik antoan (bublik antoan)

A tévében Bublik Antoanként bemutatott férfi azt mondta, ő nem is erőszakoskodott, szerinte a nő elfogadta a fuvart, majd csak úgy, egyszer csak provokatívan kezdett viselkedni.

Nemrég botrány tört ki a ferihegyi repülőtéren ténykedő taxishiénák miatt: a sajtót olyan felvétel járta be, melyen az látszik, hogy egyikük megragadja egy utas bőröndjét és nem adja vissza tulajdonosának, holott a nő azt mondja neki, még nem döntötte el, kivel akar menni és sokallja a fuvar árát.

A balhé után két héttel az RTL Klub Fókusz című műsorában most megszólaltak a taxishiénák is. A társasághoz nem tartozó taxisok a terminálon állva fürkészik és szólítják le az utasokat, a repülőtér szóvivője, Hardy Mihály szerint csak a gond van velük. Sáskaként csapnak le azokra a járatokra, ahol jól fizető utasokat remélnek, ráadásul a repülőtér rendjét is megsértik, ami kimondja, hogy a területen csak a Budapest Airport előzetes, írásos engedélyével lehet kereskedelmi tevékenységet folytatni.

Az egyik „mezítlábas” taxis a kamerák előtt azzal érvelt, hogy tavaly óta egységes tarifa van, ő ez alapján előre mond egy árat, amit az utasai elfogadtak. A felvételen látszott, hogy ezután egy „taxissegéd” hozta elő az autót, amivel bevitte az utasokat a városba.

Megszólalt az ominózus felvételen szereplő piros dzsekis taxis is, akit a tévében Bublik Antoanként mutattak be. Szerinte szó sincs erőszakos fuvarszerzésről, ő csak segíteni akart a nőnek, aki szerinte előbb tétovázott, de aztán elfogadta a fuvart. Ekkor fogta meg a bőröndjét, mire a nő Bublik szerint „provokatívan” kezdett viselkedni.

A taxishiénák azt állították, hogy a nő beépített ember volt, akit az ő lejáratásukra küldtek oda. Szerintük a 2A terminálon már majdnem beült egy taxiba, ekkor meggondolta magát és átment a másik terminálra.

Akármi is történt, a terminálon belüli személyes utasszerzés törvénytelen. A taxisok joghézaggal élnek vissza, a Budapest Airport nem tud fellépni ellenük és hiába van szerződött partnerük, rendelt taxiként bármilyen társasághoz tartozó autó jöhet a repülőtérhez.

Hardy Mihály szerint senkinek sincs joga arra, hogy a tranzitból kilépő utasokat lerohanja, ráadásul a taxishiénák nemcsak kárt okoznak a Budapest Airport szerződött partnerének, hanem az egész országot is lejáratják.

Molnár Csaba, a taxisok képviselője viszont kötötte az ebet a karóhoz: azt mondta, hosszú távon maradnának, így szerinte nem érdekük az utasok vegzálása, viszont a jól fizető fuvarokról nem akarnak lemaradni. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik