Belföld

Csepreghy odamondott egy Magyar Nemzet-es újságírónak

A Magyar Nemzet nevének hallatán a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt mondta: „Stabil médiaműhely, gratulálok."

A kiszólásról a Magyar Nemzet a mai számában ír. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán bejelentette: az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit, ide tartoznak az innovációs pályázatok, a gazdaságfejlesztés és az üzleti infrastruktúra fejlesztése. AZ EB 700 milliárd forint értékben függesztett fel projekteket.

Az EB a 2007-2013-as uniós támogatási ciklus gerincét alkotó gazdaságfejlesztési operatív program pályázatait ellenőrizte. A bizottság megállapította, hogy az a kiválasztási gyakorlat, amelyet Magyarország a Bajnai-Gyurcsány-kormány óta folytat – és amelyre 2014-ben vezettek be átfogó szabályozást – nem volt alkalmas arra, hogy a legjobb projekteket juttassa támogatáshoz. Wiedemann Tamás, a Magyar Nemzet újságírója ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón rákérdezett: miért nem közvetlenül a 2010-es kormányváltást követően változtattak a szocialisták által kialakított pályázati rendszeren. Mikor az államtitkár meghallotta a lap nevét, kiszólással kezdte válaszát: „Stabil médiaműhely, gratulálok!”

Beszólása után elmondta: az Orbán-kormány inkább a kifizetések gyorsítására törekedett, mivel 2010-ben már a hétéves ciklus forráskeretének 70 százalékát elkötötték a nyertes pályázatokkal, de a kifizetések volumene még alacsony volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik