Belföld

Uniós felfüggesztés: a Fidesz a szocialistákat hibáztatja

A kormánypárt a szocialisták rossz pályáztatási gyakorlatát teszi felelőssé azért, hogy az EU 700 milliárd forint kifizetését függesztette fel.

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy “a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt” Brüsszellel kialakult technikai vita semmilyen módon ne hátráltassa a most záruló, 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban még kifutó gazdaságfejlesztési programok végrehajtását.

Ahogyan arról hírt adtunk, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán bejelentette: az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit, ide tartoznak az innovációs pályázatok, a gazdaságfejlesztés és az üzleti infrastruktúra fejlesztése. AZ EB 700 milliárd forint értékben függesztett fel projekteket, ennak az összegnek százalékos részére tesz majd korrekciós büntetési javaslatot a bizottság.

A szocialistákkal szemben

“A szocialistákkal ellentétben a mostani kormány egyetlen, hazánkat megillető fillért sem hagyott veszni, és ezután sem fog veszni hagyni” – reagált közleményében a Fidesz-frakció.

Hangsúlyozták: a kormány fejlesztéspolitikának köszönhetően Magyarország rekordot ért el a 2007-2013-as időszakban rendelkezésre álló fejlesztési források lehívásában. A kormánypártiak jelezték: hamarosan 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg az ország előtt, aminek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Ez az arány – jegyezték meg – a szocialisták idején 16 százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik