Belföld

Türelemre intenek az Orbán-lagzi DNS-botránya ügyében

Orban-Rahel-eskuvoje(210x140).jpg (Orbán Ráhel)
Orban-Rahel-eskuvoje(210x140).jpg (Orbán Ráhel)

A kormányfő lányának esküvőjén ellopott mobil ügyét a legjobb gyilkossági nyomozók vizsgálták, ami különös egy „kisebb értékre elkövetett lopás vétsége” ügyében – emlékeztet a lap, amely egy éve folyamatosan keresi a rendőrséget, amely eddig is mindig türelmet kért. Most is, amikor az egyéves évforduló kapcsán a Népszava újra érdeklődött.

Mint korábban megírtuk, az Orbán Ráhel esküvőjén dolgozókat jóval az esküvő után kereste meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy menjenek tanúkihallgatásra, mert az igen jól biztosított esküvőn elloptak egy telefont. Azt is közölték velük, hogy ezért mindenkitől DNS-mintát vesznek. Egyikük ezért a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést tett hivatali visszaélés gyanújával.

Az ügyészség szerint azonban nem történt ilyen, és a belügyminiszter szerint sem történt jogsértés az Orbán-lagzi utáni nyomozásban. Pintér Sándor egy képviselői kérdésre azt válaszolta, hogy „nem fenyegették” a DNS-minta adására kötelezett felszolgálókat, csak törvényi kötelezettségükre és azok megszegésének következményeire figyelmeztették őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik