Belföld

Hétfőn lecsaphatnak a zivatarok

Egy-egy heves zápor közelében 80 kilométeres széllökések is lehetnek; a hét elején visszaesik a hőmérséklet, csütörtökön 26 fok is lehet.

Bár térképes figyelmeztető előrejelzést nem adott ki a meteorológiai szolgálat, szöveges előrejelzésükből kiderül, hogy hétfőn a délután érkező hidegfront mentén helyenként (legnagyobb valószínűséggel a délnyugati ill. az északkeleti megyékben) előfordulhat zivatar. Ezt pedig néhol átmenetileg viharos szélrohamok (80 km/h körüli lökések) kísérhetik.

Napközben országszerte számíthatunk néhány órás napsütésre, de már délelőtt is lesznek átmenetileg felhősebb körzetek, majd délutántól észak felől sokfelé megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporok is kialakulnak, néhol dörgéssel, villámlással. Az északi országrészben a nyugati szél ismét feltámad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul. Késő estére 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, mindemellett sok napsütés is várható. A hajnali, reggeli órákban a déli megyékben még előfordulhatnak záporok. Az élénk északnyugati szelet főként az ország középső harmadában erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Szerdán az éjszakai felhősebb időt követően napközben sok napsütés várható, amelyet gomolyfelhő-képződés zavarhat meg. Az ország keleti felében néhol előfordulhat zápor. A nyugati szél megélénkül, elsősorban az Észak-Alföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között alakul, északon, északkeleten talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 23 fok között alakul.

Csütörtökön napos, száraz idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A délnyugati szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, de eleinte délen még napos idő lesz. Napközben egyre többfelé várható eső, zápor. A nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik