Belföld

Autókereskedő cég nevén van Habony kisbusza

A Porsche Hungária azt közölte, hogy februárban eladták a járművet, noha az okmányirodai nyilvántartás szerint pénteken még a cég tulajdonában volt.

A Porsche Hungária tulajdonában volt az a Volkswagen kisbusz, melyben két hete lefilmezték Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót és Andy Vajna kormánybiztost – tudta meg az ATV. A Fő utcai bíróság előtt elhaladva, a Quaestor vezérére várakozó újságírók előtt Habony a kisbusz kormánya mögött több szabályt is megszegett, emiatt eljárás is indult ellene.

Az Index a múlt héten arról írt, hogy a jármű rendszáma nem szerepel a Magyarország.hu nyilvántartásában, ebből arra is lehet következtetni, hogy „fedett” járműről van szó. Az ATV viszont úgy értesült, hogy az okmányirodai nyilvántartásban megvan a NAE-045 rendszámú jármű, amelynek tulajdonosa a Porsche Hungária. Az autókereskedő cég megerősítette, hogy az ő korábbi autójukról van szó, amit viszont februárban értékesítettek. Ennél bővebb tájékoztatást nem adtak üzleti titokra hivatkozva, noha a jármű az ATV szerint még pénteken is tulajdonukban volt.

Az Országgyűlés Hivatala arról adott tájékoztatást, hogy van ugyan nekik is fekete kisbuszuk, de annak más a rendszáma. A téma a parlament nemzetgazdasági bizottságának hétfői ülésén is előkerült, ott az hangzott el, hogy a kormánynak és állami szerveknek nincs köze a járműhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik