Belföld

A károsultak napja – tüntetések lesznek ma Budapesten

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A Quaestor-botrány miatt vonulnak utcára délután. Több demonstráció is lesz.

Az első délután 3 órakor kezdődik a Quaestor Báthory utcai irodája előtt.

Az ügy károsultjai szerveznek pártok részvétele nélküli közös civil demonstrációt. A tüntetés célja, hogy felhívják a kormányzat és társadalom figyelmét a károsultak súlyos problémájára és követeléseire.

Azt követelik, hogy a kormány 100 százalékosan kártalanítsa a Quaestor-ügy áldozatait és ne tegyen különbséget a fiktív és a valós kötvények tulajdonosai között, valamint a kormány azonnali és egyértelmű állásfoglalását is várják a kártalanítás módjáról és időpontjáról.

“Gyere el, mert Veled is megtörténhet! Álljunk ki a károsultakért!” – ez a szlogenje a 17 órakor kezdődő másik demonstrációnak. A károsultak napja – ezen a címen hirdetik az eseményt, amelynek  Facebook-oldaláról kiderül, hogy a demonstrációt az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért, a Liberálisok, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket egyesület, a Közmunkás Szakszervezet, a Szolidaritás és a Societas szervezi.

A kezdeményezők szerint Orbán Viktor két részre osztotta Magyarországot: az ország kisebb része pedig “az árulók – az Orbán-kormány és kegyeltjei”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik