Belföld

Tovább nyomoznak Habony és Vajna kisbusza után

Habony, Vajna kocsikázik (Habony, Vajna kocsikázik)
Habony, Vajna kocsikázik (Habony, Vajna kocsikázik)

Orbán bizalmasainak sem lehet mindent - tudatta az Együtt, amely a továbbiakban is minden jogi lehetőséget kihasznál, hogy fény derülhessen az igazságra.

Az ellenzéki párt – közleménye szerint  – nem fogja hagyni, hogy a kormányfő bizalmasai “teljesen beleéljék magukat abba, hogy bármit megtehetnek”. A pártelnök levélben fordult a belügyminiszterhez és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökéhez, hogy kiderüljön: miért nem szerepel a nyilvántartásokban a Habony Árpád és Andy Vajna által használt fekete kisbusz. Szigetvári Viktor választ vár több kérdésére is.

Mi az oka annak, hogy a NAE-045 rendszámú Volkswagen – az Ügyfélkapu szerint – nem található meg a közúti közlekedési nyilvántartásban? Egyáltalán szerepel-e NAE-045 forgalmi rendszámú gépjármű a közlekedési nyilvántartásban? Hogyan lehetséges az, hogy ez bizonyíthatóan a forgalomban részt vevő gépjármű nem szerepel a közúti közlekedési nyilvántartásban? Netán valakik eltávolították onnan?

Csütörtökön Szigetvári Viktor közérdekű adatigényléseire olyan válaszokat kapott, amelyek szerint sem a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, sem a Honvédelmi Minisztérium, sem a Terrorelhárítási Központ állományában nem szerepel a NAE-045 rendszámú Volkswagen kisbusz. “A hatóságok tehát széttárják karjukat.” Az Együtt nem fogadja el, hogy Magyarország következmények nélküli ország legyen. A párt szerint Magyarországnak olyan helynek kell lennie, ahol a jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, legyen bár a miniszterelnök nem hivatalos főtanácsadója vagy milliárdos filmproducer. Ezért tettek korábban feljelentéseket, és adtak be közadatigényléseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik