Belföld

Mesterházy: Gyurcsány a sajátjai ellen beszél

mesterhazy-attila(960x640).jpg (mesterházy attila, )
mesterhazy-attila(960x640).jpg (mesterházy attila, )

A szocialista párt volt elnöke nem érti, hogy a tapolcai időközi választás előtt Gyurcsány Ferenc miért ad olyan interjút, ami a baloldali jelölt esélyeit rombolhatja.

Mesterházy előtte még egy dologról beszélt, méghozzá arról, hogy az MSZP módosító javaslattal érné el, hogy Magyarország katonák életének kockáztatása nélkül mutassa ki az Iszlám Állam elleni harcban való elkötelezettségét. Ezt Mesterházy Attila mondta az m1-nek. A szocialista párt volt elnöke érthetetlennek nevezte, hogy Magyarország miért küld Németországnál is ötvennel több, összesen százötven katonát Irakba a terrorizmus elleni harchoz, miközben a térség többi országa nem biztosít harcoló kontingenst.

Az MSZP hétfőre alakítja ki végleges álláspontját arról, hogy megszavazzák-e a katonák kiküldéséről szóló kormányzati javaslatot – közölte. Elmondta azt is, ő hajlandó lenne megszavazni a kabinet előterjesztését, ám – mint fogalmazott – ezzel a véleményével jelenleg jelentős kisebbségben van a frakcióban.

70-30, Pad ellen

Mesterházy Attilát kérdezték Gyurcsány Ferenc a Figyelőben csütörtökön megjelent interjújáról is, amiről a Hír24 itt írt, ebben az MSZP korábbi, a DK jelenlegi elnöke azt mondta, miniszterelnökként próbálta felszámolni azt a rendszert, amelyben sok szürkepénz mozog a háttérben, és amiben az MSZP egykori pártpénztárnoka, Puch László és a Fidesz egykori gazdasági háttérembere, Simicska Lajos különösen felelős. Mesterházy Attila érthetetlennek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc miért adott olyan tartalmú nyilatkozatot, amely akár a tapolcai időközi parlamenti választás eredményére is rányomhatja bélyegét.

A szocialista politikus aláhúzta ugyanakkor, hogy ettől függetlenül biztos az MSZP és a DK által közösen indított Pad Ferenc győzelmében. Egyértelművé tette továbbá, hogy a korábbi ellenzéki megállapodás értelmében Pad Ferenc, megválasztása esetén biztosan a szocialista képviselőcsoportba ül majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik