Belföld

A felcsúti focira is mehetett a romák pénzéből

orbán viktor és farkas flórián (orbán viktor, farkas flórián, )
orbán viktor és farkas flórián (orbán viktor, farkas flórián, )

Érik az újabb botrány az Országos Roma Önkormányzatnál – írja a magyarnarancs.hu.

A hetilap internetes változatának kiszivárogtatták az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) belső könyvelési dokumentumait. Azokból az derül ki, hogy 2013-ban irreálisan magas útiköltségeket számolhattak el az ORÖ közmunkaprogramjában részt vevők közül számos embernek úgy, hogy azt a címzettek nem kapták meg.

A könyvelési adatokra rálátó ORÖ-s forrás becslése szerint a döntő többségében így eltűntetett összeg összesen 80-90 millió forint is lehet. A könyvelési összesítésből az is kiderült, hogy Farkas Flórián elnöksége idején számos olyan kiutalás történt az elnöki keret terhére, amellyel később el kellett volna számolni.

Az ORÖ 2013-ban kétszer is átutalt 250 ezer forintot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának – írja a magyarnarancs.hu, amely azt nem tudja, hogy a pénz meg is érkezett-e a felcsúti akadémiához. Szintén a könyvelési adatokból látszik, hogy 2011-ben Farkas Flórián másodmagával Brüsszelbe utazott, amire 642 ezer forintot számoltak el.

Az önkormányzat 2013. december 7-én összesen 13 olyan tanulmány kifizetését könyvelte el, amelyekről a portál által megkérdezett roma képviselők nem tudnak, és arra sem emlékeznek, hogy megrendelésükhöz kapott-e közgyűlési hozzájárulást az ORÖ. Arról sincs tudomásuk, hogy azok valóban elkészültek volna. A dokumentumok szerint csak a december 7-én elkönyvelt tanulmányok összértéke közel 90 millió forint – írja a magyarnarancs.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik