Belföld

Még senki ne akarjon csónakázni a Városligetben

Ugyanis nem lehet. A hűtési rendszer korszerűsítése miatt a munkálatok miatt nem lesz víz, így csónakázás sem. Ha valaki mégis hajóra szállna, irány Felcsút.

A Fővárosi Önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fejlesztés célja, hogy a 2015/16-os téli szezontól a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet legyenek képesek létrehozni. A korszerűsítés lehetővé teszi, hogy az elkövetkezendő téli szezonokban a Városligeti Műjégpálya megszakítások nélkül, folyamatosan működhessen. A munkák befejezéséig azonban – műszaki okok miatt – a csónakázótavat nem töltik fel vízzel.

„A fővárosi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás mielőbb véget érjen, és a nyár beköszöntével a kilátogatók – akár csónakázás közben is – zavartalanul élvezhessék a Városligeti Műjégpálya csodálatos környezetét” – hangsúlyozták, konkrét időpontot azonban egyelőre nem tudtak mondani.

Budapest Főváros Önkormányzata 2014. december 18-án kötött szerződést a Városligeti Műjégpálya hűtési rendszerének fejlesztéséről. A beruházás A Városliget kapuja (Városligeti Műjégpálya és épületegyüttes rekonstrukciója) című projekthez kapcsolódóan, európai uniós támogatással valósul meg.

Addig: ha csónakázás, akkor Felcsút, bár ne siessenek, ott sem megy minden olyan gyorsan, még csak tervezgetnek.

Korábban voltak már gondok a jégpálya hűtésével, minden részlet itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik