Belföld

Csak Balog miniszter nyugodt a romák pénze miatt

balog-zoltan-mikrofonokkal(430x286).jpg (balog zoltán, mikrofon, )
balog-zoltan-mikrofonokkal(430x286).jpg (balog zoltán, mikrofon, )

Az Országos Roma Önkormányzat „Alternatív Vizsgálóbizottsága” szerint ő is csak azért, mert téves információkat kapott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint valóban gyanús a bútorbeszerzés és a gépkocsi használat, volt is  néhány szabálytalanság, mégis folytatódhat az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) foglalkoztatási programja. Az EMMI csütörtökön közölte, a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozásra. Az Országos Roma Önkormányzat „Alternatív Vizsgálóbizottsága” szerkesztőségünknek jelezte, „megnyugtató” számukra, hogy a minisztérium majdnem minden rendben talált, de szerintük Balog Zoltánt félrevezették.

Több eljárás is folyamatban van ugyanis az ORÖ programja ügyében „a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályán a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányságán többek között költségvetési csalás, nagyobb értékre elkövetetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja okán. Jelenleg az eljárásokhoz kapcsolódó meghallgatások vannak folyamatban hűtlen kezelés, sikkasztás, hanyag kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása bűntette elkövetésének alapos gyanúja végett”.

Az Alternatív Vizsgálóbizottság nagyon sajnálja, hogy a miniszter téves információk alapján azt közölte, mindent renden talált. Máig nem tisztázott ugyanis, hogy „az Országos Roma Önkormányzat milyen felhatalmazás alapján és milyen forrásból vásárolta meg a Gellért hegy 21. szám alatt található ingatlant”, milyen célra, kinek, és miért a piaci árnál drágábban bérelt autókat – írta közleményében a testület elnöke, Vajda László, aki segítségét és bizonyítékokat ígért a miniszternek.  Elsőként Hadházy Ákos LMP-s politikus tette szóvá, hogy az ORÖ nagyrészt “a semmire” költötte el az eredetileg a romák munkavállalását segítő forrást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik