Belföld

Összehúzza a nadrágszíjat az MTVA

A távirati iroda dolgozói saját bőrükön érzik a vasárnapi zárva tartás negatív hatásait, a pótlékokat nem akarják kifizetni.

A Népszava információi szerint spórolásba kezdtek az MTVA-nál, a vasárnapi munkáért járó több ezer forintnyi pótlékot már nem akarják kifizetni a márciusi utolsó két hétvégéért. Az információt a cég több dolgozója is megerősítette. Az azonban egyelőre nem világos, hogy egyszeri alkalomról van szó, vagy ez a jövőben is így lesz.

A lap forrásai szerint eddig a dolgozók kapkodtak a hétvégi ügyeletért – és így a több pénzért –, de azóta elkezdett az MTVA spórolni, többek között a pótlékokon, így már nem annyira vonzó a szombati és vasárnapi műszak.

Volt Origo-vezér a fedélzeten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Vaszily Miklós lesz április 15-től az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese, ha az egyik legbefolyásosabb magyar nő is rábólint erre. Tavaly ősszel az Origo szűkszavű közleményben jelentette be Vaszily távozását, aki egy korábbi hangfelvétel szerint néhány hónappal korábban a szerkesztőségben az integrált tartalomfejlesztési stratégia előnyei mellett azt bizonygatta, hogy közös megegyezéssel távozott a hírportál főszerkesztője, abban semmilyen politikai nyomás nem játszott szerpete, nem volt köze az Origo Lázár Jánosról közölt cikkeihez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik