Belföld

A közmédiát erősíti az Origo volt vezére

Vaszily Miklós (Vaszily Miklós, Origo)
Vaszily Miklós (Vaszily Miklós, Origo)

Vaszily Miklós lesz április 15-től az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese, ha az egyik legbefolyásosabb magyar nő is rábólint erre.

Az eddig betöltetlen posztra Szabó László Zsolt vezérigazgató tett javaslatot. A kinevezésről – a törvényi rendnek megfelelően – Karas Monika, a Médiatanács elnöke dönt. Vaszily Miklóstól az MTVA azt várja, hogy az Alap pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenysége hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, a gazdálkodás átláthatósága tovább javuljon.

Vaszily Miklós eddig az online média és kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott, tavaly novemberig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Az üzleti folyamatok átszervezésével, a vállalati működés racionalizálásával az általa vezetett vállalatok a költséghatékonyság és eredményesség terén jelentős javuláson mentek keresztül – írta az MTVA.

Tavaly ősszel az Origo szűkszavű közleményben jelentette be Vaszily távozását, aki egy korábbi hangfelvétel szerint néhány hónappal korábban a szerkesztőségben az integrált tartalomfejlesztési stratégia előnyei mellett azt bizonygatta, hogy közös megegyezéssel távozott a hírportál főszerkesztője, abban semmilyen politikai nyomás nem játszott szerpete, nem volt köze az Origo Lázár Jánosról közölt cikkeihez.

Közben az MTVA vezérigazgatója április 1-től Sánta Györgyöt gyártási igazgatóvá, dr. Darida Dórát jogi osztályvezetővé nevezte ki. Magyar Péter eddigi gyártási igazgató vezérigazgatói tanácsadóként dolgozik tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik