Belföld

Lázár tényleg bátor, újra visszavágott Csányinak

lázár jános mr bean (lázár jános)
lázár jános mr bean (lázár jános)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter falakat emelne a politikusok, brókerek és bankárok közé. Az OTP pénze ellen nem tiltakozott.

Lázár János – miközben elismerte, hogy egy fejlesztési banki hitelen keresztül a Miniszterelnökséget is érinti a brókerbotrány – azt mondta, hogy nagyobb falat kellene húzni a brókerek, bankárok és a politikusok közé. A miniszter ilyen talányosan reagált arra, hogy Csányi Sándor bátornak nevezte Baló György műsorában, amiért bírálta Orbán Viktort, aki a legmagasabb állami kitüntetést adta az OTP-vezérnek.

Lázár ezzel a befektetési kockázatot a csalással összemosva újfent azt sugallta, hogy nincs tisztességes bróker, bankár, bezzeg a politikusok.Korábban Király Júlia maga is riasztónak nevezte a politika összefonódását a brókerbotrányokkal, de elítélte a bűnözés, csalás és a brókerkedés összemosását.  A jegybank volt alelnöke a Hír24-nek arról írt komoly elemzést, miként lehet kommunikációval is megölni a bizalmat

Csányi Sándor előzőleg jelezte, hogy hagyományosan rossz a kapcsolata Lázár Jánossal, ezért nem azon lepődik meg, hogy a miniszter nem ért egyet a kitüntetéssel, azt már inkább furcsállja, hogy a miniszter nyíltan bírált egy olyan döntést, amit maga a miniszterelnök hozott. Az OTP elnök-vezérigazgatója szerdán az RTL II Magyarul Balóval című műsorában maga is jelezte, hogy a tisztességesen működő befektetési szolgáltatók semmilyen módon nem tudják befolyásolni a többiek működését, ezért ”mindenképpen indokolatlan”, hogy a szektor többi szereplője fizesse meg a hiányt. 

Csányi Sándor korábban egyébként azt mondta, nem romlott meg a kapcsolata a kormánnyal, mert Lázár János még nem egyenlő a kormánnyal, ahol vannak valódi úriemberek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik