Belföld

200 fős repülőgépet béreltek Orbán kazahsztáni útjához

Az Austrian Airlinestól bérbe vett Boeing 767-300ER típusú repülőgépet tengerentúli utakra is használják. Két napot várakozott Budapesten - értesült az Origo.

Tengerentúli utakra is használatos, Boeing 767-300ER típusú repülőgép szállította Orbán Viktort és kíséretét kedden a kazah fővárosba, Asztanába, majd onnan csütörtökön vissza Budapestre – írja az Origo. A gép több mint 200 utas szállítására alkalmas, az Austrian Airlines flottájába tartozik.

A portál információi szerint a Boeing Bécsből, üresen érkezett Budapestre, két napot várakozott a ferihegyi repülőtéren, hogy felvehesse a magyar delegációt. Miután visszatért, azonnal visszaindult Bécsbe. Orbán Viktor száz főt nem meghaladó kísérettel utazott, vele tartott Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc és felesége is.

Fotó: Austrian Airlines

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: a magyar miniszterelnök három napot töltött Kazahsztánban, ahol a helyi hírügynökség szerint a kazah-magyar rokonságról beszélt így:

“Nagyon nagy örömmel érkeztünk Kazahsztánba. Az EU-ban politikai értelemben véve egyenrangú félként kezelnek minket. Ám a származásunk alapján mégiscsak idegenek vagyunk ott, ha Brüsszelbe utazunk. Ott ugyanis nincsenek rokonaink. Ám, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink. Ez igencsak furcsa érzés, de az embernek keletre kell utaznia, ha otthon akarja magát érezni. Azért a magyar küldöttségek mindig nagy örömmel utaznak ide, önökhöz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik