Belföld

Simicska bukhatja köztévés műsorát

Az üzletember cége több mint tíz éve gyártja a Szerencseszombat című műsort, de a miniszterelnökkel folytatott csatározása miatt ezt is bukhatja.

A Blikk információja szerint a lottósorsolásból műsort gyártó Hung-Isternek és a Szerencsejáték Zrt.-nek 2019-ig van szerződése, évi 2,8 milliárd forint értékben – ezt bukhatja most Simicska. A lapnak nyilatkozó egyik forrás szerint a cégtől már korábban elvették a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt, a Maradj talpon!-t pedig “pihentetik”, és az Euróvíziós elővalógatót, a Dalt is más készíti majd a jövőben.

“Most pedig mindent megtesznek azért, hogy találjanak valami kiskaput arra, hogy megszűnjön a szerződés a Hung-Ister és a Szerencsejáték Zrt. között” – állítja a bulvárlapnak egy bennfentes. Simicska cége korábban több százmillió forintot költött arra, hogy mindenben megfeleljen a Szerencsejáték elvárásainak, ezért is érintheti érzékenyen, ha felmondják a szerződést.

A Kehi is vizsgálódik

A nemzeti hírtévé elindulása után a lottósorsolás az m1-ről a Dunára került, de ez nem érintette a szerződést, azonban a Blikk szerint már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálódik, hátha találnak valamit.

A Szerencsejáték Zrt. szerint jelenleg két élő szerződésük van a Simicska-céggel, az egyik a sorsolási műsor előkészítésével, a stúdiók berendezésével kapcsolatos (évi 505 millió 983 ezer 911 forint értékben), a másik pedig a sorsolási műsor lebonyolításával függ össze, ez 2 milliárd 353 millió 447 ezer 605 forint évente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik