Belföld

Forintra kiszámolták, mennyi hasznot hozna az Orbán-rezsim felszámolása

korrupcio-ellenes-tuntetes(960x640).jpg (korrupció ellenes tüntetés, mi országunk, mi pénzünk)
korrupcio-ellenes-tuntetes(960x640).jpg (korrupció ellenes tüntetés, mi országunk, mi pénzünk)

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Magyarországot mérgezett polipként fojtogató állami szintű korrupció felszámolása komoly megtakarítással járna. 

Az Orbán-rezsim felszámolása lenne az első lépés az Alapjövedelem bevezetéséhez – tudatta a PM, amely szerint a “fideszes maffiavilágban egyre nő a szakadék Orbán oligarchái és a becsületesen dolgozó magyar emberek között”. Kiutat csak a korrupció radikális leépítése jelenthet.

“A PM pártalapítványának szakértői számításai szerint egy pazarlás- és korrupcióellenes fordulattal akár 321 milliárd forint is fordítható lehetne az Alapjövedelem bevezetésére. Az áfacsalások elleni fellépéssel évi 75 milliárddal több kerülhetne a költségvetésbe, és az offshore adóelkerülés elleni fellépés és az oligarcha-adó is 40 milliárd forintos forrást jelentene.”

A PM szerint a minden állampolgárt megillető Alapjövedelem millióknak adna esélyt a felemelkedéshez. Bevezetése utat nyitna egy élhetőbb és igazságosabb rország megteremtéséhez azzal, hogy felszámolná a milliókat érintő nincstelenséget és felére csökkentené a szegények számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik