Belföld

Tarlós: Felőlem Simicska is nyerhet

Az olyan mértékű felújításokat, mint amilyenek most zajlanak a fővárosban, nagyon nehéz dugók nélkül lebonyolítani - állítja Tarlós István főpolgármester.

A Bel-Budán, a Nagykörúton és a Margit hídon zajló felújításokról szólva Tarlós azt emelte ki az atv.hu-nak adott interjújában, hogy azért kell kicserélni a villamossíneket, mert nem bírják a Combinók okozta terhelést. A munkákat pedig célszerű összehangolni, ha már Pesten és Budán is zajlik felújítás.

Az interjúban szó esik a dugódíjról. Ezzel kapcsolatosan a főpolgármester elmondja, arról az előző főpolgármester idején döntött a közgyűlés. “Próbáljuk kivédeni valahogy,hogy sikerül-e, az néhány hónapon belül kiderül” – fogalmaz Tarlós, aki szerint egyetlen mérlegelésre alkalmas elképzelés a Hungária körúti zónahatár.

Azzal kapcsolatban, hogy nyerhetnek-e tendert Simicska Lajos cégei Budapesten, a főpolgármester úgy válaszol, négy és fél év alatt egyszer sem járt hivatalában Simicska Lajos, de ha az ő cége a legjobb, akkor nyerjen. “Nem kutatom, melyik cég nyer, melyik nem nyer” – mondja Tarlós István.

A főpolgármester, aki magát gyakorló kereszténynek tartja, úgy foglal állást a beszélgetésben, hogy a vasárnapnak a pihenés napjának kell lennie. Ugyanakkor az országban meglévő hangulati feszültségekre tekintettel nem most lépte volna meg a vasárnapi zárva tartást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik