Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d’Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-én és 11-én, húsz ország egy-egy séfjének részvételével, mondták el a szervezők az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A Bocuse d’Or mezőnye a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze. Európából az eddigi 12 helyett jövőre 11 séf jut tovább a 2017-es világversenyre – mondta Florent Suplisson, a Bocuse d’Ort szervező GL Events munkatársa.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke szerint Bécset, Londont, Lódzot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg a Sirha gasztronómiai szakkiállítás alatt.