Belföld

Egyetlen repülőút több mint kétmillióba került Hendének

Hende Csaba és Colleen Bell (hende csaba, colleen bell,)
Hende Csaba és Colleen Bell (hende csaba, colleen bell,)

Kiderült a honvédelmi miniszter összes luxusutazása. Nem ijedt meg a dőzsöléstől.

Miután nemrég kiderült, hogy Hende Csaba Párizsban 126 ezer forintért töltött egyetlen éjszakát egy luxusszállóban – ráadásul a titkárnőjével, azóta élettársával – a Figyelő kikérte a miniszter összes utazását. 

Hende tavaly tizennégy hivatalos úton vett részt, összesen ezek majdnem hatmillió forintba kerültek. A tárca csak nehezen adta ki a lapnak a tételes listát, de ebből még érdekesebb dolgok derülnek ki. 

Hende átlagosan két-három napot töltött külföldön, kivéve egyszer. A török Gallipoliban és Rodostóban egy teljes munkahetet töltött. A hivatalos indoklás szerint a gallipoli csata 99. évfordulójára. A repülőjegye 240 ezer forinnba került, de nem tudni, hol töltötte az éjszakát, mert a négy éjjeli szállásért összesen 32 ezer forintot költött. Ugyanígy megoldott három éjszakát Athénban 40 ezer forintból is. 

A párizsi luxusszállással nagyjából egy áron aludt. 123 ezer forintjába került egy éjszaka. A legdrágább utazása Szöul volt. 2 255 880 forintba került az útja, ez körülbelül a négyszerese annak, amennyiért a Figyelőnek ajánlatokat adtak a légitársaságok. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy Hende magángéppel utazott, de ennek semmi nyomát nem találták. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik