Belföld

Bocs, mégsem vagyunk nyitva – így reklámozzák magukat a vasárnapok nyertesei

Körbejártuk a vasárnapokon mégis nyitva tartó boltokat és összefotóztuk a táblákat. Képek az indokolatlan hurráoptimizmustól a szomorú bocsánatkérésig.

Tíz napja van érvényben a vasárnapi zárva tartást szabályozó törvény, azaz – március 15-ét beleszámolva – a következő vasárnap lesz a harmadik, amikor már nem mehetünk csak úgy akárhová plázázni és nagybevásárolni. Az eltelt másfél hétben alighanem családok és párok tízezrei maradtak együtt csak azért, mert a konzumidiotizmus helyett újra felfedezték, milyen jó is együtt inkább templomba menni, majd kirándulással tölteni a napot.

Vannak azonban nyitva tartó boltok, a törvény kiskapuit és az általános bizonytalanságot ugyanis sokan kihasználják. A világörökségi területen lévő boltok például megúszták (nem sokáig – egy várható törvénymódosítással pár hónapon belül ők is bezárhatnak) és sok renitens üzlet is akad, közülük többen ráadásul büszkén hirdetik mindezt. Körbefóztamtehát a táblák – amelyeken a boltosok adják a vásárlók tudtára, hogy itt minden a régi – alaptípusait Pesten. Van itt minden a kreatív miniplakáttól a diszkrét fecnin át a szerény hallgatásig.

A hiperkorrekt

A Kossuth téri Spar nem egyszerűen odaírja, hogy vasárnap is nyitva, hanem akkurátusan feltünteti az időintervallumokat is, a vasárnapot pirosan szedve. Ez azért is vicces, mert a bolt minden nap ugyanaddig van nyitva. Mindegy, a lényeg, hogy átjöjjön az üzenet.

A rusztikus

A Garibaldi utcai ABC kissé szakadt (maradjunk abban, hogy szerény) laminált papírral oldotta meg a kérdést. A bolt annyira kicsi, hogy ez pont elég is.

A felhasználóbarát

Így tolja az Aldi – például a Kossuth Lajos utcában. Nem egyszerűen dicsekednek, hanem térképpel és részletes informáckiókkal teszik mindezt. Le a kalappal!

A hurráoptimista


Hatalmas, házi készítésű felirat a Rákóczi úti Coop ablakán. Vonalzó, ceruza, radír, filctoll és határtalan boldogság!

Az egyszerű

Eddig is éjjelnappali voltunk, most is azok vagyunk és ezután is azok leszünk. Kérdés van? Nincs? Jó. Akkor tessék a kasszához fáradni. (Dob utcai ABC)

A megalomán

A Sugár üzletház kajaboltja európai módon gyengénlátók számára akadálymentesített felirattal hirdeti magát. (Fotó: Pál Anna Viktória)

A Spar-szabvány

A CBA legnagyobb konkurense diszkréten, az ajtón belül hirdeti, hogy megúszta. (Már amelyik.) 

Az apologikus

CBA, Falk Miksa utca :(

A morcos

Az Andrássy úti CBA nem hirdeti sehogy, hogy nyitva van vasárnap, pedig nyitva van. Le sem fotóztam volna, ha nincs itt ez a csodálatos cigiztető megoldás, amelynek hála úgy sejlik fel az élelmiszerbolt prémium imidzse alól a sufnituningolt magyaros vicsaft, hogy muszáj volt megörökíteni. (A felirat egyébként azt sugallja, hogy már volt, hogy valaki elvitte a jégkrémesbödönből okosított hamutartót. Vajon ki és miért?!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik