Belföld

Az agrárminiszter dicsérte a letartóztatott volt attasét

A tárca álláspontja az, Kiss Szilárd mint agrárattasé, jól végezte a munkáját - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Kiss ellen vesztegetés és hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint az érdekeltségébe tartozó egyik cég 2010 decemberében félmilliárd forint hitelt vett fel egy takarékszövetkezettől. A kölcsön, amit nem törlesztettek, a felhalmozott kamatokkal együtt 2012 júliusában egy másik hitelintézethez került, majd Kiss felkérte egy ismerősét, hogy segítsen neki a saját cégét terhelő követelés áron aluli megvásárlásában.

Fazekas ennek ellére a Magyar Hírlapnakadott interjújában kiemelte, hogy Kiss munkájának eredményeképpen 2012-2013-ban huszonöt százalékkal nőtt a mezőgazdasági kivitel Oroszországba. “Az ezen túlmenő tevékenységéről nincs tudomásom. Hogy magánemberként milyen tevékenységet folytatott, arra nincs rálátásom. Természetesen, aki törvényt sért, annak számolnia kell a következményekkel” – mondta az interjúban az agrárminiszter.

A beszélgetés során arról is kérdezik Fazekas Sándort, élvezi-e még a kormányfő bizalmát. A miniszter erre azt válaszolja, minden hónapban felmerül, hogy már nem lesz sokáig miniszter, ennek ellenére öt éve vezeti az agrártárcát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik