Belföld

Kiakadt a KDNP a keresztet formázó fanszőrzeten

semjén (semjén)
semjén (semjén)

De lehet, az a bajuk, hogy egy altestileg meztelen nő Bibilával pózol. Mindenesetre nagyon berágtak Szanyi Tibor posztja miatt.

Az MSZP-s EP-képviselő ugyanis nem átalkodott az alábbi fotót közzé tenni Facebook-oldalán a vasárnapi zárva tartás kapcsán:

 
Ráadásul a következő elmés megjegyzést is hozzábiggyeszette a pőre fotóhoz: „Miután levontuk a mai zárvatartás tanulságait, most nézzük meg szépen a dolgok ideológiai oldalát! :)”

Ezt persze nem hagyhatta szó nélkül a heti kötelező pihenőnap ötletgazdája, azaz KDNP sem, és Szanyi bejegyzését végtelenül ízléstelenek és felháborítónak nevezve kelt ki egy igen indulatos közleményben.

“A kép – és a politikus profilja – azóta elérhetetlen, de ismerve a szocialista Szanyi stílusát, ez egyáltalán nem okoz meglepetést” – írják. (Egyébként az EP-képviselő Facebook-profilja elérhető, a fotót pedig természetesen megmentettük, Önöknek, így a kereszténydemokraták segítsége nélkül is megítélhetik, mennyire ízléstelen vagy sem.)

“A sajtóinformációk szerint a fotó nem csak vallási szimbólumokat alacsonyít le, de sértő a hívő emberek számára” – teszik hozzá, igaz a “lealacsonyítás” ebben az esetben talán nem a megfelelő szóhasználat.

Ha ez nem lenne elég, a KDNP felszólítja az MSZP-t, hogy a politikussal kapcsolatban “vonják le a megfelelő következtetéseket, illetve kérjenek bocsánatot mindazoktól, akiknek meggyőződését otrombán sérti ez a primitív megnyilatkozás”. Tóbiás József pártelnöktől pedig magyarázatot várnak, hogy hogyan történhet meg ez “egy önmagát európainak tekintő párt közösségén belül.”

Mint rámutatnak: a szocialisták EP-kampányukban azzal a szlogennel éltek, hogy “Európa balra van”. A fentiek fényében: valaki nagyon nem tudja a szocialistáknál, hogy merre van Európa – szögezik le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik