Belföld

A PM feljelenti a miniszter bizalmasát

A DK annak felderítését várja, hogy a Fidesz potentátjai milyen kapcsolatban vannak az orosz alvilággal.

Korábban megírtuk: orosz alvilági kapcsolatai lehettek Kiss Szilárd volt agrárattasénak, aki a nemzetbiztonsági átvilágításon is megbukott, ennek ellenére Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ragaszkodott hozzá és keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri megbízottként alkalmazta.

Kiss egy magyarországi takarékszövetkezeti csalás miatt jelenleg előzetes letartóztatásban van, a Párbeszéd Magyarországért Párt szerint viszont a hivatali visszaélés, vesztegetés és befolyással üzérkedés vádja is megáll vele szemben, ezért a párt feljelentést tesz. Az Index hétfői cikke szerint a moszkvai nagykövetségen nyílt titok volt, hogy Kiss lányfuttatókkal üzletelt, a prostituáltaknak ő intézte a nyugat-európai munkához szükséges vízumokat.

„Politikai strici”

Barabás Richárd, a PM önkormányzati képviselője az írást úgy összegezte, hogy a volt miniszteri megbízott prostituáltaknak szerzett a schengeni övezetbe érvényes vízumot és tette ezt azon a moszkvai magyar konzulátuson, ahol egyébként már 400 ezer vízumot adtak ki, tehát el lehet képzelni, hány prostituáltnak és bűnözőnek segített bejutni az EU-ba.

Barabás Kisst „politikai stricinek” nevezte, Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert pedig felszólította, számoljon be saját szerepéről és mondja el, miért kellett miniszteri biztossá kinevezni Kisst, aki kétszer is elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. „Ha ezt nem teszi meg, mondjon le” – tette hozzá a politikus.

Zavarja-e Orbánt?

A DK Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azonnali menesztésére szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, a hatóságoktól pedig elvárja, hogy tárják fel: milyen kapcsolatban állnak a Fidesz potentátjai az orosz alvilággal. Varju László képviselő szerint a magyar kormány segédletével juthattak európai vízumhoz orosz prostituáltak és gengszterek. A vízumközpont létrehozásában Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter és Tarsoly Csaba Quaestor-vezér is részt vett – hívta fel a figyelmet a politikus.

Varju hozzátette: ha Orbán Viktort zavarta, hogy senkin nem csattan bilincs Buda-Cash ügyben, kérdés, hogy most miért nem zavarja, hogy miniszterek falazhattak ehhez az ügyhöz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik