Belföld

Matolcsyt kérdezik: Hová, hányan, mennyiért?

matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (matolcsy györgy, matolcsy, jegybank, mnb, )
matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (matolcsy györgy, matolcsy, jegybank, mnb, )

Ezekre a kérdésekre várja többek között a választ a Magyar Liberális Párt abban a közérdekű adatigénylésben, melyet a jegybankhoz nyújt be.

A párt kérdései a jegybank nemzetközi irodáira vonatkoznak, melynek személyi állománya az MNB szerint már összeállt, a jelentkezők kiválasztása lezárult. Több újságíró is szerette volna megtudni, hogy pontosan hol, mennyiért bérel, vásárol helyiségeket külföldön a jegybank nemzetközi kirendeltségeinek, de a jegybank nem válaszolt senkinek. Arra hivatkozott, hogy még egyetlen irodát sem nyitottak meg – emlékeztetett az ellenzéki párt. 

A Liberálisok szerint most viszont, hogy már az irodák munkavállalóinak kiválasztása is lezárult, minden bizonnyal tudja Matolcsy György és az új alkalmazottak is, pontosan hol fognak dolgozni, mikor kezdik a munkát. Éppen ezért kikérik közérdekű adatigénylésben többek között azt, hogy összesen hány fő és mennyi össz-munkabérrel végzi majd külföldi tevékenységét, hol és mekkora összegért bérel vagy vásárol számukra lakást az MNB, milyen költségtérítést kapnak az új munkavállalók a béren kívül (autó stb.), pontosan mekkora összegért vásárolt, vagy bérelt kirendeltségeinek irodát a jegybank, milyen egyéb költségei vannak az irodabérlésnek (takarítás, karbantartás, garázs) mikor kezdik meg ott a munkát az új alkalmazottak.

A Liberálisok bíznak benne, hogy kérdéseikkel nem hátráltatják Matolcsyt abban, hogy Quaestor ügyben végre nyilvánosság elé álljon és feljelentést tegyen, továbbá választ adjon arra is a károsultaknak, miként nem vette észre az MNB felügyeleti szervként éveken át a Quaestornál történt szabálytalanságokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik