Belföld

Szőnyeg szélére állíttatná Lázárt és Hendét az LMP

A két minisztert a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt hallgatnák meg titokzatos külföldi luxusútjaikról.

Szél Bernadett, a párt társelnöke közölte: elfogadhatatlannak, felelőtlennek és cinikusnak tartják a kormánynak azt a magatartását, hogy a külföldi miniszteri utazások részleteit úgy próbálják eltitkolni, hogy nemzetbiztonsági kérdéssé nyilvánítják azt. „Ez a megközelítés nemcsak az adóforintok pazarlásának elleplezésére, de a nemzetbiztonsági munka méltatlan lealacsonyítására is alkalmas: ha a kormánytagok szeretnék megvédeni álláspontjukat, nem térhetnek ki a bizottsági meghallgatás elől” – áll a politikus közleményében.

Kezdeményezik, hogy Hende Csaba és Lázár János álljon a Nemzetbiztonsági Bizottság elé és számoljanak be arról, hogy miért hivatkoztak nemzetbiztonsági szempontokra, amikor külföldi luxusútjaik részleteit és útitársaik kilétét titkolják.

Az LMP álláspontja szerint ha Lázár és Hende nem áll a bizottság elé, azzal elismerik, hogy saját urizáló költekezésüket átlátszó kifogásokkal próbálják mentegetni és ennek érdekében készek a nyilvánosság előtt a valódi nemzetbiztonságért végzett munkát is „holmi fügefalevéllé silányítani”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik