Belföld

MTV-beszállító vitte a tüntetőket a HVG-hez

hvg (hvg)
hvg (hvg)

A rejtélyes fehér busz egy cégé, amely 1996 óta foglalkozik kisebb-nagyobb kollektívák, turisták, kongresszusi résztvevők csoportos és egyéni szállításával.

A busz hátsó ablakában látható „Magyar Honvédség” tábla alapján a Hír24 riportere korábban azt feltételezte, hogy a busz a honvédségé. A tüntetés főszónoka arra a kérdésre azonban, hogy miként sikerült megszerezniük a járművet, hosszas gondolkodás után sem tudott válaszolni. Az általa magánemberekből verbuvált tüntetésen az óbudai Lungo Drom képviselője azt mondta, ők a „roma népet” képviselik. Egyik – tegeződve – számon is kérte a busz lefényképezését, mondván ez „katonai dolog, nem civil dolog”. Nos kiderült, csak annyiban, hogy a buszot üzemeltető cég katonákat is szokott szállítani, miután 15 éve dolgozószállítással bővítette tevékenységét.

E területen a legnagyobb feladatot a cégnek – honlapja szerint – a Magyar Televízió, a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt., a mostanában a kormánnyal küzdő SPAR és a honvédség munkatársainak napi szállítása jelenti.

Az új állami hírcsatornán egyébként csütörtök délben nem volt hír a tüntetés, noha korábban az MTVA vezérigazgatója jogi lépéseket helyezett kilátásba, amiért a hvg.hu publicistája, Tóta W. Árpád azt írta munkatársáról, hogy “nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!” 

 

Fotó: Hír24

Olvasói sztorik