Belföld

Méltatlanság miatt fosztottak meg a mandátumától egy zuglói képviselőt

varnai-laszlo(650x433).jpg (várnai lászló)
varnai-laszlo(650x433).jpg (várnai lászló)

Adótartozása miatt döntött a zuglói testület csütörtökön Várnai László, a CivilZugló egyesület képviselője méltatlanságáról – írja az Index.

A szavazás során 12-10 arányban mondták ki Várnai méltatlanságát a képviselők. Ez azt jelenti, hogy az egykori adótartozása miatt megszüntették a képviselői megbízatását – értesült az Index. Úgy tudják, hogy Fidesz és az MSZP összefogott Várnai ellen, aki többször kritizálta mindkét oldalt a blogjában.

A hírportál információi szerint összesen 43 ezer forint köztartozásról van szó, de az önkormányzat nem tudja ellenőrizni, hogy mikor kapta az értesítést az adósságról. Várnai ráadásul még mindig nem szerepel az adóhivatal köztartozásmentes adatbázisában.

Várnai László a munkaügyi bíróságon fellebbezni fog a döntés ellen , és reméli, a bíróság igazat ad neki, és folytathatja képviselői munkáját.

Karácsony Gergely PM-es polgármester szerint a méltatlansági eljárásról szóló törvény több szempontból is rossz, de az is kiderült, hogy a tartozások miatt Várnai vagyonbevallása nem volt pontos, így az ülésen jelezte, hogy kötelessége kezdeményezni egy vagyonnyilatkozati vizsgálatot is.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik