Belföld

Az M1 szerint politikailag vannak támadva

nemeth-balazs(960x640).jpg (németh balázs)
nemeth-balazs(960x640).jpg (németh balázs)

Mráz Ágoston Sámuelt is megszólították, aki szerint épp a kereskedelmi tévék játszanak a nézettséggel csalfa módon.

Álljon a tükör elé és mondogassa: Az RTL Híradó. Valószínűleg tizedennyire se lesz vicces:

Az M1 legendás műsorvezetője, Németh Balázs így konferálta fel, hogy a csatorna arról közölt riportot, hogy „az új M1 az MSZP szerint meghamisítja a nézettségi adatokat”.

A csatorna köti az ebet és a sokmilliós nézettséget a karóhoz, noha nem sok szó esik arról, hogy ezek a számok úgy jöttek ki, hogy azt is belekalkulálták, ha valaki rájuk kapcsolt, elcsodálkozott, aztán gyorsan tovább is állt más adóra, mielőtt túlcsordulna a káprázattól. Arról a bravúrról már ne is beszéljünk, amikor egyenként összeadogatták a húsz híradójuk nézettségét és a kapott számot úgy adták elő, hogy legyőzték vele az RTL Klub két híradóját.

A riport elején mindenesetre a műsorkészítők arcával övezett prezentációban újra felidézték a számokat, majd rátértek arra, hogy – micsoda skandallum – az RTL híradója kedden riportot készített, amiben megkérdőjelezték az adatok hitelességét. Mráz Ágoston Sámuel kormánypárti politológus szerint az ellenzék mindent megtesz, hogy az új „közszolgálati csatornát lejárassa és támadja”, az M1 – kapaszkodjanak – politikai támadásoknak van kitéve. Sőt, az ellenzék szerinte a csatorna kudarcában érdekelt.

A riporter ezután felidézi, hogy a kereskedelmi és köztévé alapvetően nem versenytársak, „ezért is különös, hogy az RTL Híradónak érdekében állt egy ilyen riportot készíteni”. A poénbombát ezután Mráz robbantotta: „Egy kereskedelmi média mindent elkövet néha csalfa módon, hogy minél többen nézzék”. Arról a riportban nem esett szó, hogy a közszolgálati csatornát adófizetők pénzén, az állam tartja fenn.

A teljes riportot itt nézheti meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik