Belföld

Decemberig elbúcsúzhatunk a 19-41-es villamosoktól

BKK villamos, felújítás (BKK villamos, felújítás)
BKK villamos, felújítás (BKK villamos, felújítás)

Átalakítja a BKK a Clark Ádám téri villamosalagutat, ezért a 19-41-es villamosok decemberig csak a térig járnak. A kimaradó szakaszon a 86-os és a meghosszabbított 17-es buszokat lesz érdemes használni, vagy messze elkerülni az egész térséget.

Megkezdte a BKK a Lánchíd alatti budai villamosalagút átépítését, hogy a Spanyolországból érkező új CAF márkájú villamosok is be tudják venni a kanyarokat – írja a BKK Facebook-oldala. Most ugyanis két 90 fokos és egy 180 fokos kanyart kell megtenniük a villamosoknak, hogy csikorogva be-, majd kikússzanak az alagútból (ráadásul telente rendszeresen alig tudnak felmenni az emelkedőn).

 Fotók: BKK – Budapesti Közlekedési Központ

Az alagút teljes szerkezetét átépítik, mégpedig úgy, hogy eközben a Lánchíd forgalma zavartalan marad. 2015 decemberéig saccolják azt az időszakot, amíg a Clark Ádám és a Batthyány terek között nem fog járni a villamos. Ez idő alatt a 86-os vagy a Szent Gellért térig meghosszabbított útvonalú 17-es busszal lehet majd errefelé közlekedni.

A BKK ajánlatán felül érdemes a 61-es villamossal Budán vagy a 2-es villamossal, esetleg 3-as metróval Pesten elkerülni a kaotikus részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik