Belföld

A Lufthansa több budapesti járatát törölték

lufthansa, repülő (lufthansa, repülő, )
lufthansa, repülő (lufthansa, repülő, )

Sztrájkolnak a pilóták, Nem jár a viszonylat Budapest, München és Frankfurt között.

Minden Budapest-München és Budapest-Frankfurt járatát törölte a Lufthansa, csak két gép szállt fel. Kétnapos sztrájkba kezdtek ma a pilóták. Azt még nem tudni, csütörtökön járnak-e a gépek.

Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője azt mondta, szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett. Az utasok előre érdeklődtek, nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet, így szerinte mindenkinek megnyugtató megoldást találtak. A csütörtöki járatokat érintően későbbre ígért tájékoztatást.

A keddi bejelentések szerint egynapos sztrájkot tartanak szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa pilótái, mert megint sikertelenül zárultak a tárgyalásaik a korai nyugdíjazásról. A szakszervezet este azt mondta, hogy a sztrájk csütörtökön a hosszú távú járatokkal folytatódik.

A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem egy éve tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik