Belföld

Ejtőernyőzik és cápák között merül az igazi Szupernagyi

100 éves nagymama (100 éves nagymama)
100 éves nagymama (100 éves nagymama)

Nem éppen szokásos módja a századik születésnap megünneplésének az extrém élmények hajhászása. Csakis így érdemes megöregedni.

A századik születésnap megünneplése a legtöbb ember számára csak álom. Függetlenül attól, hogy vágy-, vagy rémálom, a világ egyetlen országában sem háromjegyű még a születéskori várható élettartam. Kanadában, Japánban, és Ausztráliában a legmagasabb ez az érték, összességében 80 év fölött van, míg Afganisztánban, vagy Mozambikban nagyjából fele ennyi évre számíthat egy újszülött.

A várható élettartam vége felé azonban a legenergikusabb emberek többsége is megfárad: otthonokban üldögélnek, s ha tudnak, naphosszat a múlton lamentálnak. Georgina Harwood azonban teljesen másképp van összerakva: a Dél-Afrikában élő asszony, a fiatalokat megszégyenítő vehemenciával keresi a kalandokat. Századik születésnapján például ejtőernyőzött egyet. A fényképeket Esa Alexander készítette.

Dizájnos szettben vágott neki a murinak.

Kísérőket is vitt magával.

Időjárás: oké. Jó hangulat: pipa.

Nem photoshop.

“Leugrom egy precre, majd jövök!”

Egy útitársat is cipelt.

“Szevasztok, drágáim!”

Sportos testtartás, semmi para!

“Megjöttünk.” Sima landolás, gond nélkül.

Ugyanez videóváltozatban:

Georgina néni nem érte be egyetlen extrém élménnyel: miután szombaton letudta az ejtőernyős ugrást, ahhoz is megjött a kedve, hogy hétfőn, egy ketrecben cápák között búvárkodjon. S ha már ott volt, megragadta az alkalmat, hogy a népszerűségében megmártózni kívánó politikusokkal közölje, mit kér tőlük a születésnapjára:

„Mit adnának egy öregasszonynak a születésnapjára? Whiskyt? Csokoládét? Virágcsokrot? Nekem ezekre semmi szükségem” – mondta, majd arra kért mindenkit, hogy a pénzt, amit ajándékra szánt, utalja át a Nemzeti Tengermentő Intézet számlájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik